Sjövädret i Finska viken

Här kan du hitta länkar till olika avgiftsfria vädertjänster. Meteorologiska institutet i Finland har också mobilvädertjänster, men dessa är vanligen avgiftsbelagda. Radion skickar väderrapporterna dagligen klockan 06:00, 08:00, 12:45, 19:00 och 22:00.

Meteorologiska Institutet

Meteorologiska institutets pålitliga vädertjänst med prognoser, vindkartor, moln och nederbördsradar. Väderrapport för sjöfarare och vädret vid kuststationerna.

Gå till sidan

Foreca

Forecas vindprognoser, för Finska viken och övriga delar av Östersjön. Bra kartor med våghöjd, vågprognoser och vattentemperatur, men dessa endast på finska.

Gå till sidan

Meteorologisk Institutt

Norsk vädertjänst med långtids-prognoser för vindriktning och vindstyrka, temperatur, lufttryck och nederbörd. Fina väderkartor men kräver kunskap av bokmål, nynorsk eller engelska.

Gå till sidan

Våghöjden

Här hittar du den aktuella våghöjden och prognoser samt observationer om våghöjden i Finska viken, Bottenhavet, Bottenviken och Norra Östersjön. Tjänsten erbjuds av Meteorologiska institutet (FMI).

Gå till sidan

Vattenståndet

LHär finns statistik, aktuell information och prognoser om vattenståndet runt de finska kusterna. Korttids- och långtidsobservationer och annat nyttigt och intressant. Meteorologiska institutets sidor.

Gå till sidan

Isläget

Meteorologiska institutet erbjuder också information om isläget med iskartor och isprognos. Dock ingen information om det kustnära isläget. Nedladdningsbar aktuell iskarta över Östersjön.

Gå till sidan

Nylands fiskarförbund r.f.
Stenbölevägen 19
06200 Borgå

Tel. 040 - 354 2317

e-post: info@nyfisk.net